MOUNTAINBIKE TRAININGEN

Vereniging MTB-Twiske vindt zijn oorsprong in het geven van trainingen aan de jeugd. Mountainbiken is een fantastische sport voor kinderen en volwassenen, uitdagend en stoer. Je zult je snel verbeteren op cognitief en motorisch gebied. Ook je conditie neemt toe evenals het zelfvertrouwen op de fiets, want de trainingen die wij geven zijn niet mis!

Bij onze trainingen draait alles om het beoefenen van een goede rijtechniek, uiteraard met de nodige lol en plezier. Een bijkomstig en niet te onderschatten voordeel is dat een goede rijtechniek de veiligheid in het verkeer ten goede komt. Je voelt je zekerder op de fiets en je beweegt makkelijker in het verkeer.

Trainingen voor de jeugd

De jeugdtrainingen (vanaf 5 jaar)  zijn op de zaterdagochtend en worden gegeven in 2 shifts. Van 09.00 tot 10.30 uur (tot 13 jaar) en van 10.30 tot 12.00 uur (vanaf 13 jaar). De trainers bepalen in welke groep een kind het beste past, gelet op de leeftijd en vaardigheid.

De trainingen gaan het hele jaar door, behalve tijdens schoolvakanties.

In de zomertijd van 1 april tot 31 oktober is er op de woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur een extra conditietraining.

Trainingen voor volwassenen

Voor volwassenen zijn er 3 trainingsmomenten in 4 groepen:

Donderdagavond:
beginners en gevorderden van 19:00 tot 20:30 uur.
Zaterdagochtend:
beginners en gevorderden van 09:00 tot 10:30 uur.

De trainingen vinden plaats van 1 april tot 31 oktober (zomertijd). In de wintermaanden rijden we (georganiseerde) MTB toertochten.

Proeftrainingen vinden plaats aan de start van het seizoen.

SUPER! MAAR EERST EEN KEER PROBEREN GRAAG!

Voor de jeugd bieden we gratis 2 proeflessen aan. Met of zonder eigen mountainbike. Plan via de knop hieronder je eigen gratis proeftrainingen! Volwassenen kunnen hun gegevens achterlaten voor een proeftraining aan de start van het trainingsseizoen.